27/1/09

Dimarts: BTT nocturna amb vent (per poc no vaig a terra) i cursa d'obstacles a causa dels arbres caiguts. 26km/1h25m.

Dijous: 47 minuts i uns 8,5km corrent per la Carretera de les Aigües i pujada a Sant Pere Màrtir.

Diumenge I Duatló de muntanya d Calaf!!!

25/1/09

XI Duatló de muntanya de Mataró


Una nova duatló al sac. Aquest any vaig a per totes malgrat a Viladecavalls vaig fallar a la vigília. Una altra prova que queda aprovada per el circuit. El dia ha acompanyat. No hi ha hagut pluja ni fred ni, sobretot, fang. Una mica de vent però no com el que va bufar ahir. Estreno club, el CE Pedala de Balaguer. Perquè Balaguer? bona pregunta... jeje. Mica en mica a veure que tal va. Pel que veig hi ha nivell, molt nivell. I el Germà Barrosso dels Bolet Bike Club fet una fera, també amb un bon nivell. I parlant de nivell el meu. Noto que darrerament no surto a entrenar com fins fa unes setmanes. Però això s'ha d'acabar aviat. Ara ja no fa tan de fred i sembla que aquest costipat a mitges tintes ja marxa. No obstant he pogut disfrutar de la prova i acabar-la dignament:

Tram 1: 6km cursa a peu. Majoritàriament per pistes. Un recorregut a l'estil de moltes curses. He anat tranquil com sempre arribant a la T1 en la posició 169 amb un temps de 00:31:19.

Tram 2: 17km BTT. Un altre circuit maco. No és dels que puja el podi però quasi bé. Bastant ràpid, amb pistes i senders. En els corriolets de pujada és on més m'he notat la falta d'entreno. En altres ocasions lluito per no baixar-me de la bici i ho aconsegueixo. Ara em resulta més fàcil baixar i pujar-me un cop a dalt. Aaaaix! He arribat a la T2 en la posició 153 amb un temps de 1:13:03.

Tram 3: 3km cursa a peu. Com de costum poc a poc i bona lletra però avui a pas de tortuga fins la meitat del recorregut que llàstima, era tot d'asfalt. Temps de 0:11:27.

Al final 1:55:49 arribant a meta en la posició 156 (sobre 255 classificació masculina). En classificació absoluta 160 de 270.

A veure si aquesta setmana agafo del calaix el frontal i començo a entrenar un altre cop en sèrio... I diumenge vinent, cita obligada a la I Duatló de Muntanya de Calaf!!

23/1/09

Imatges de la Duatló de muntanya de Folgueroles.

Diumenge toca Mataró.

18/1/09

IV Duatló de Muntanya de Vallirana

A darrera hora em va donar per apuntar-me a la Duatló de Muntanya de Vallirana tot i que no ho tenia en ment. Així que aquest matí tocava fer una mica d'excercici ja que des de Nadal he baixat els entrenaments a un setmanal i de poca qualitat. Però no trigaré a reenganxar el bon ritme que portava darrerament i tornaré a patejar-me Collserola amb el frontal.

Aquesta duatló diguem que és de les que menys m'ha agradat per no dir la que menys. Hi havia camins macos però els camins es repetien massa i hi havia bastant asfalt pel meu gust.

Tram 1: 8km d cursa a peu. Circuit mig urbà mig de muntanya. Els camins de muntanya estaven bé però la resta, que voleu que us digui... Les sensacions normals, les de sempre tot i que darrerament no entreno massa. El temps ha sigut de 00:39:49 sortint de transició en la posició 69.

Tram 2: vora de 20km en BTT. S'acabaven donant dues voltes al circuit anterior o pràcticament semblant de cursa a peu. Així que es feia bastant repetitiu i molt asfàltic. En general he anat bé. Hi havia un parell de pujades on tocva patejar amb la bici. Per sort i en general no hi havai tan fang com la setmana passada a Folgueroles... ja tocava! Llàstima que a poc d'acabar aquest tram de cop i volta m'ha cedit la tanca de la tija del selló i he anat una mica en plan "descender", però per un quilòmetre o menys que quedava no he volgut parar-me. Lo pitjor ha sigut a poquet poquet de la transició que la cadena s'ha sortit i s'ha enredat amb la biela de mala manera (i això que ahir la bici va sortir del taller deixant-me una pasta). Total que he acabat arrossegant la bicicleta fins boxes. Val a dir que la cadena segueix igual, si no la tallen o desmonten els plats em sembla que no sortirà... mola. El temps ha sigut de 1:15:29 en la posició 62. Ha estat bé perquè he pogut veure uns quants canvis de posició en la classificació femenina. Eren poques però algo disputada.

Tram 3: 2km cursa a peu. Sort que eren 2 quilometrets però la pujadeta era guapa. He acabat fent uns metres de la rampa a peu però de seguida he tornat a trotar sense ressentir-me massa. En total 0:07:33.

Temps total: 2:02:51.
Posició 66 en classificació masculina sobre 93.
Posició 67 en classificació absoluta sobre 100.

Com es pot veure la duatló d'avui era bastant ràpida i hi ha hagut poca participació.

14/1/09

Dimecres: No he dinat però em venen ganes de sortir a córrer. Així que em prenc un powergel i apa. No ha sigut un molt bon entreno però si més no ha servit per anar rodant. Han sortit els 7,6km que ultimament faig des del Baixador de Vallvidrera. A les 17h dinar... i el berenar???

11/1/09

IV Duatló de Muntanya de Folgueroles

Antecedents 1: Feia 10 dies que no agafava la bicicleta i en aquest període tan sols he pujat al Balandrau i he sortit a córrer un dia per Collserola aprofitant la nevada. Des de ja feia uns dies notva que podia venir la castanyada, en resum, refredat. No obstant aquest matí res de mocs i pit carregat.

Antecedents 2: Ahir vespre (vigília de la prova) miro la llista d'inscrits per consultar el número de dorsal i ja no hi surto, pfff...

La Crònica: Enguany aquesta duatló començava a les 11 del matí, així que podia llevar-me amb una mica més de calma. Arribem a Folgueroles vora les 10 i el termòmetre marca -2 graus. Si estic quiet no noto molt el fred però en moviment sobre la bici, frrrrr!!! Vaig a demanar el dorsal i com era de suposar no estava a la llista. Ara aquí, ara allà, ara espera, justificant per una banda i justificant per una altra. Per sort cinc minuts abans de la sortida aconsegueixo xip, dorsals improvitzats i lloc a boxes. No he tingut temps per estirar, escalfar ni anar al WC.

El primer tram, de 6km a peu no presenta forts desnivells però em costa agafar ritme. Vaig fent la meva. El recorregut està bé. Molt enfangat.

Arriben els 20km de BTT. Aquí és on més hem notat el fang fruit del desglaç de la neu caiguda aquests darrers dies. I n'hi havia molt més que a Cabrils!! Així que avui tocaven uns quilometrets una mica èpics. El recorregut també molt xulo, una altra duatló que queda aprovada amb bona nota. No he tingut gaire conciència del quilometratge que anava portant (el velocímetre no anava fi amb tan de fang) i en alguns moments se'm feia etern tot pensant que la cosa anava encara més lenta. Per primer cop en una duatló em prenc el PowerGel que duia a sobre, per si les mosques. No he anat a tope durant tot el recorregut però he pogut disfrutar bastant de tots els camins i caminets, repeteixo, molt guapos malgrat el fang. La bicicleta s'ha comportat tot i que darrerament no la cuido massa.

El darrer tram de cursa a peu eren 3km que he fet, de nou, amb molta calma. Per sort eren suaus i he mantingut un ritme constant fins passar per meta.

Els resultats són els següents:

Classificacio masculina 155 de 199.
Classificació absoluta 160 de 209.
Temps total: 2:46:24
Primer sector: posició 156 0:30:40
Segón sector: posició 154 1:59:22
Tercer sector: posició 155 0:16:22

7/1/09

Collserola Snow Running


De petits sempre ens hauria agradat disfrutar del 7 de gener per jugar amb els regals dels reis en comptes de tornar a escola. Com més grans, o ens fa mandra tornar a classes o a la feina. Ho desitjava de tot cor i aquest any els Reis m'han portat... NEU a Collserola!

El dia de Reis es va aixecar gris però ens va deixar als de "Canfanga" una bona sorpresa. Aquest matí a la feina hem passat fred. Avui hem decidit retallar la jornada de camp a favor de gabinet però no he trigat massa a decidir-me... Total que marxo pitant cap a casa, em canvio, preparo quatre coses i apa, a córrer per Collserola. Realment ha sigut un córrer, para, foto, foto, córrer, para, foto, foto. Ara mira aquí, ara mira allà... Com un nen petit. Han sortit un total de poc més de 20km i tenint en compte les múltiples parades que he fet m'he estat 3 horetes voltant. Total que he dinat a les 6 de la tarda, vaja, a l'hora de berenar.

El recorregut a grans trets: Baixador de Vallvidrera, Coll de la Vinassa, Tibidabo, Coll de la Vinassa, Carretera de la Arrabassada, Viaducte de Can Ribes, Sant Medir, Font Groga, Carretera de la Arrabassada, Camí dels Vivers de Can Borni, Carretera de les Aigúes, Avinguda Tibidabo, Passeig de Sant Gervasi i Muntaner avall fins a caseta.

I aquí un recull de les moltes i moltes fotos que he fet...

5/1/09

Balandrau, per fi!

Per fi, a la tercera va la vençuda. En dues ocasions he volgut fer aquest cim i m'he quedat en l'intent. El primer cop ens vam quedar al Tres Pics per culpa del mal temps (neu, vent i molta boira). El segón per manca de temps i encigalar-nos per un mal camí. Però ahir ho vaig tornar a intentar i va sortir rodó. Agafo el tren de les 7:00. A La Garriga puja l'Andrés. Passades les 9:15 arribem a Ribes de Freser (904m), fa fred. Ens posem a caminar acte seguit. En el primer tram de la ruta passem per la Serra de Puig Cornador fins sortir al Pla de Batibaumes. La pujada a través del bosc ha sigut camp a través. Entre àrbres, matolls i neu s'ha fet difícil. En sortir del bosc les raquetes ja començaven a fer més falta. Sense arribar a la carena hem resseguit la Serra de la Canya passant per el Puig de Cerverís el Puig de les Graves, Coll dels Treguranesos, Collada dels Llenyissers i finalment el Balandrau (2585m). Feia bastant vent i la neu s'aixecava fàcilment. M'ha costat marcar un ritme fort però l'he mantingut sempre constant. L'Andrés com de costum li ha fotut canya. El dia era fantàstic. Molt bones vistes, molta neu i molta muntanya. Hem pogut veure, entre d'altres, el Montseny, Pedraforca, Puigmal, Torreneules, Bastiments i Taga. Vora les 15:30 és quan hem arribat al cim i no hem trigat gaires minuts en tornar cap avall per no pèrdre el tren. Hem refet el camí però al bosc hem reinventat el nostre camp a través tot buscant una ruta més àgil. Vora les 19:00 arribem a la estació de Ribes de Freser per tornar cap a casa.En total unes 9 hores i mitja de muntanya, 24,6km i un desnivell positiu de 1860m.

1/1/09

Dijous: 2h37m/45,2km de BTT amb els camins encara mullats, enfangats i relliscosos... Per començar l'any no està malament tot i que no m'he sentit a tope ni molt àgil en ocasions.