22/9/09

Cavalls del Vent 31h35m

Fa poc més d'un any vam fer amb el Pollo i el Quílez la travessa de Cavalls del Vent en tres dies. Ens va agradar molt i la idea de fer-la en la modalitat de 36 hores va sortir ràpid. Fa poc amb el Pollo vam rescatar la idea convençuts de que la podiem fer perfectament.

Aquest cap de setmana passat va ser la data escollida. Arribem divendres a la tarda-vespre al Refugi de Gresolet. La meteorologia durant la setmana no ha sigut gaire agraida i la prevista pel cap de setmana tampoc. Però res ens frenarà. Al refugi hi ha més participants que s'aventuren a les 24 hores. Per moments ja pensem en que la podriem fer en aquesta modalitat, jeje.

La primera etpa és llargueta, 62km i uns 3400m de desnivell positiu entre Gresolet i Cortals d'Ingla. A les 5 i pico de la matinada ens aixequem i a les 6:15 tot comença. Al cap de poc, superat el primer punt crític pel que fa a orientació ens trobem a un dels grups de 24h que ja feia dues hores que havien sortit i s'havien perdut. Físicament ens trobem molt bé. Anem comparant els temps parcials de l'any passat i realment portem bon ritme. On realment es perd molt temps és als refugis, un no se'n dona compte però quan et despistes ja hi portes 15 minuts. Haver fet la travessa amb anterioritat és un què i ens ajuda a saber quan atacar o per on va el camí. Per sort el dia aguanta malgrat el cel està bastant tapat. Passem per el primer refugi, Sant Jordi, a les 3h45m de travessa i ens hi quedem 25 minuts (massa estona) així que posem la directa cap al Rebost (6h15m de travessa). Evitant parar-nos gaire estona continuem la pujada fins el Niu de l'Àliga (8h31m de travessa). El cel segueix amenaçant però la cosa s'aguanta. Ens partim un entrepà ràpid i continuem. Baixant de Penyes altes ens cau aluguna gota, res, boira pixanera. Arribem al Serrat de les Esposes (12h30 de travessa) i ens espera un tram per pista més o menys esfaltada, quin pal. Aviat trobem camí i arribem a les 20h clavades a Cortals d'Ingla amb 13h50m, bastant frescos i contents pel resultat que portem. Sopem amb ganes per recuperar forces per l'endemà. Ens sorprenen amb un rovellons que el guarda ha collit aquella mateixa tarda!

La segona etapa és més suau però tampoc ens podem encantar, 35km i uns 1400 de desnivell positiu. Sortim de Cortals vora les 7h del matí, portant al refugi unes 11 hores entre sopar i descansar. Al prinicpi costa agafar el ritme però anem prou frescos, no estem pas tan malament. A les 28h de travessa ens plantem al Refugi de Prats d'Aguiló i enfilem cap al Pas dels Gosolans. La pujada realment se'ns fa molt curta tal com la recordavem de l'any passat. Millor per nosaltres! A la baixada ja ens plantejem de córrer, ens trobem prou bé i ja queda poc. Així que comencem a trotar fins arribar a la pista que ens porta a Estasen. Com que la pista és prou avorrida continuem corrent fins arribar al refugi. Hi arribem en 30h30m de travessa i ja només ens queda la bonica i punyetera baixada cap a Gresolet. Amb les pluges el caminet està guapo guapo però ja queda res! En una horeta i poc ens plantem a Gresolet amb el somriure d'haver aconseguit el repte.

En total 31h35m ens ha costat fer el recorregut i sense tenir en compte la estada a Cortals hem estat 20h35m caminant. El guarda de Gresolet, en segellar-nos el forfait, ens comenta que ens hauriem pogut plantejar fer-la en 24h. La veritat és que durant bona part de la travessa ho hem anat pensant però poc a poc i bona lletra. Primer van ser 3 dies, ara han sigut 36h i l'any vinent sí, 24h NonStop!! Serà més dur i s'ha d'entrenar, que quan cau la nit i es porten moltes hores tot s'acumula i l'esgotament surt però... podem? PODEM!! "Com no sabien que era impossible ho van fer", aquesta seria la frase!!