12/10/09

"Duatló" del Taga


No és necessari competir per fer una duatló. Ahir amb l'Andrés vam fer el cim del Taga amb BTT i a peu des de Ribes de Freser.

La ruta inicial consistia en sortir en BTT de Ribes, pujar fins els Plans de la Maçana, baixar vora de Pardines i agafar la pista que puja a la Collada Verda. A partir d'aquí i a peu pujar a la Pedra dels Tres Bisbats, baixar a Coll de Pal i seguir la Serra Cavallera fins el Taga passant per el Puig Estela. Per donar-li més suc al tram a peu baixar del Taga fins Coll de Bac, pujar al Coll de Pal per la Barraca de l'Orri Vell i tornar a la Collada Verda per refer el recorregut en BTT. En total haurien sortit 15km/17km/15km.Però com que les coses no surten sempre com voldriem comencen a sorgir canvis sobre la marxa. El factor determinant és una punxada a la roda davantera de la meva bici. Sembla que aguanta i decideixo tirar una micá més a veure si aguanta. Veient que anem justos de temps decidim escurçar el tram de BTT i ens aproximem al cim del Taga fins que la punxada diu prou. L'únic recanvi que porto és defectuós, la cambra té un tall de dos dits de llarg i l'Andrés avui porta la bicicleta d'anar a la feina, això vol dir vàlvules tipus schrader (pitorro gran vs pitorro fi). Toca treure el McGiver que portem dins. D'una barreta energètica en trec la etiqueta del preu i intento taponar el forat. Il·lusionat penso que potser aguantarà però en pocs minuts... pffffff...Deixem la bicicleta als Camps de Vencerola i enfilem pel dret cap al cim del Taga on hi trobem molta gent. Un cop a dalt un dia esplèndit, molta visibilitat. Divisem el Pedraforca, Cadí-Moixeró, Puigmal, tots els cims de l'Olla de Núria, Bastiments, Balandrau, Canigó, Serra Cavallera, Montserrat... un munt de muntanyes i moltes d'elles pendents.Veient que anem justos de temps decidim refer el camí contemplant que tot el tram de BTT serà a peu. De baixada, passats els Plans de la Maçana trobem un búnquer de la època franquista, i com no decdim entrar-hi.

En total han sortit 9km de BTT de pujada, 4km a peu des de la transició al cim i la tornada a la transició i 9km a peu arrossegant la bicicleta. Un total de 2280m de desnivell aproximadament.

Un altre dia repetirem la sortida però més ben programada i esperem que sense incidències.