3/9/07

Carros de Foc Sky Runner 2007


Per fi va arribar el dia. Dissabte 1 de setembre ens esperava la Carros de Foc Sky Runner. Una experiència, de moment, única entre totes les que he tingut en muntanya. El grupet que ens aventuràvem a fer aquesta travessa erem Sergi Solà (company de feina), Sergi Quilez (extreballador de Costa) i un servidor. I de xòfer i acompanyant la Laura (també companya de feina) i una amiga seva, la Ariadna.

Divendres arribem a Espot, les noies es queden al càmping i pujem amb taxi 4x4 cap al Refugi Josep Ma. Blanc. L'endemà a les 6:23 iniciem la ruta cap al Refugi Ernest Mallafré via Coll de Monestero. Desprès de baixar del coll em quedo enraderit i segueixo tota la ruta sol. A les 9:12 arribo al primer refugi. Cinc minuts més tard continuo el camí arribant a un bon ritme a Amitges a les 10:23. Sembla que porto bon ritme i continuo fins Saboredo, on m'espera una bona amanida de pasta per reemprendre energies amb l'acompanyament de l'acordeó de la guarda del refugi. Continuo amb forces i disfrutant a tope del recorregut, em dóna la impressió (completament errònea) de que ho puc aconseguir. El següent refugi que trepitjo és el de Colomèrs. Són quasi les dues del migdia i em dirigeixo al proper refugi, Restanca. A mig camí em creuo amb el Sergi que puja a bon ritme. Em comenta que el Quilez ha abandonat. En arribar al refugi me'l trobo i comentem la jugada. Ell té plahnejat baixar a Arties i que la Laura i la Ariadna el recullint. Decideixo continuar arribant al capvespre al refugi de Ventosa i Clavell. A la llistra del refugi veig que el Sergi hi ha passat ja fa un parell d'horetes. Una sopeta ben calenta em dóna temps per pensar què fer. Es fa fosc i he arribat al tram més complicat. Amb l'arribada de dos participants més que prentenen continuar em decideixo a anar amb ells per no anar-hi sol. És fosc i el meu genoll no respon degudament, la llum del frontal va mimbant i veig com em vaig quedant enrere. Negre nit amb lluna plena i sol pujant al Coll de Contraix. Necessito anar fent parades per descansar les cames. Malgrat l'ajuda del GPS em surto del recorregut i en comptes d'encarar l'ascenció al coll em dirigeixo al pic. És llavors quan en un breu espai el mòbil té cobertura i puc parlar amb el Sergi. Ell ja és a Espot amb la resta, ha abandonat per error d'orientació en el tram que tot just feia unes hores estava fent. Continuo tot intentant corregir el meu error, cosa que es fa impossible. No queda més remei que arribar al cim i veure quina baixada m'espera. El desnivell és més que considerable i em costa molt trobar per on baixar, cosa que em porta a intentar-ho per molts llocs fins baixar no sé com fins l'estany. L'esgotament és considerable però per sort la resta del camí fins el refugi d'Estany Llong es deixa fer amb més facilitat. No obstant a cada pas el meu genoll em recorda que porto unes 24 hores caminant. I així és, a les 7:47 de diumenge arribo al darrer refugi sense poder aconseguir l'objectiu de la Carros de Foc.

Des del darrer cop que vaig poder parlar per telèfon he seguit sense cobertura i no he pogut informar a la resta de la meva posició ni del meu estat. La única opció que em queda és anar a Sant Maurici (via Porterró d'Espot) des d'on segurament podré trucar perquè em vinguin a buscar. Vora les 11 del matí, ja iniciant el descens a Sant Maurici un helicòpter dels Bombers dona voltes per sobre meu. Porto hores sense poder donar senyals de vida als companys i sospito de que m'estan buscant. Efectivament, així que decideixo a fer el meu primer vol amb helicòpter fins a Espot. Porto 28 hores caminant (amb algun que altre descans, que consti) per la muntanya i per primer com m'he trobat en una situació límit pujant i baixant al Contraix, però me n'he ensortit, amb moltes hores però sense pèrdre els nervis. No hem aconseguit arribar de nou al Josep Ma. Blanc però hem disfrutat de la muntanya i de cara a la següent edició (buff, ja veurem) ja sabem a que ens enfrontem i que hem de corregir.

Apa, desprès d'aquesta parrafada (segurament poc entenedora) us deixo amb el llistat de temps aproximats del que ha sigut la meva Carros de Foc:

Josep Ma. Blanc (6:23) --> Mallafré (9:13)
Mallafré (9:15) --> Amitges (10:23)
Amitges (10:29) --> Saboredo (11:55)
Saboredo (12:05) --> Colomers (13:45)
Colomers (13:50) --> Restanca (16:56)
Restanca (17:25) --> Ventosa (20:13)
Ventosa (20:55) --> Estany Llong (7:47)

Vagi bé!